Zuzka Unger dominovala na endurosprintu: Dvojité vítězství a skvělé časy na MČR a PČR

Inter Cars Open MČR a PČR endurosprint Úterý – 11.-12.05.2024

Druhá závody českého mistráku v endurosprintu je za úspěšně za námi. V pátek jsme se vydali do Úterý, kam jsme se moc těšili. Pár závodů jsem tu již odjela a ředitel závodu – pan Jiří Koutný, umí totiž trať vždy připravit na jedničku. 

V pátek nás jako vždy čekalo procházení tratě. Nejprve jsme šli endurotest, který jsme šli necelou hodinu. ET byl namotaný téměř celý v lese, obsahoval výjezdy, sjezdy, i rychlé pasáže na louce, ale zároveň byl moc pěkně do jízdy. Cross test byl o dost kratší. Hned po startu se vjelo extrem, kde na nás čekaly umělé překážky a pokračovalo se na louku, kde se jelo hodně rychle, jak nahoru, tak dolů z kopce. Po projití testů jsme se šli oficiálně přihlásit na závod , tedy na administrativní a technické přejímky.

Sobotní závod začínal velice brzy – v 8:30 startovala první motorka. My jako ženy jsme startovaly lehce před 9hodinou. Od začátku dne se mi jelo moc dobře. Oba testy byly pěkně do jízdy a odsýpalo to vcelku rychle. S časy jsem byla spokojená – téměř každé kolo bylo viditelné zlepšení. Jely jsme celkem 7 kol. Sobotní závod jsem vyhrála o více jak 3minuty.

Za to na neděli jsem se moc netěšila. Náš závod MČR startoval až odpoledne, takže se mezitím na trati odjelo pár dalších závodů – v sobotu odpoledne závod PČR, poté ještě Hobby a v neděli dopoledne závod PČR. V průběhu dne jsme si měřené testy znovu prošli a bylo mi jasné, že to bude úplně jiná jízda. Trať byla po všech rozjížďkách pěkně rozbitá. Oba dva testy jsem si oproti sobotě zhoršila. Enduro test mi moc nešel, nešlo mi tu moc zrychlovat. Na Cross testu jsem šla téměř každé kolo dolů alespoň o vteřinku 😀 ale i to se počítá! Na CT jsme s holkamajezdily vyrovnané časy, rozdíl pouze pár vteřinek. V neděli jsme jely nakonec jen 6kol, pořadatel se nad námi smiloval a jedno kolo ubral. Nedělní závod se mi podařil zvítězit s podobným náskokem – téměř 3 minuty. Radost jsem spíš měla z toho, že jsem za oba dva dny vyhrála všechny měřené testy ve třídě a ani jednou jsem neupadla. Ale na mále párkrát bylo, co si budeme povídat.

Zdroj fotek: Czech Enduro, Luboš Toman

Sdílet článek

spot_img
spot_imgspot_img
spot_img
spot_img

Nejnovější články

Newsletter

Přihlaš se k odběru novinek