Natálie Míčová – „Už jako malej píďa jsem se motala kolem závodů“

Natálie Míčová, studentka střední školy automobilní v Holicích (obor Dopravní prostředky), je 18 letá milovnice Rally, automobilového focení a mimo jiné také pečení a cestování. Vidět jí můžeme na sedadle spolujezdce například po boku Jiřího Jechy nebo Jiřího Grima.

Ahoj Naty, jak ses dostala k rallye?

Už jako malej píďa jsem se motala kolem závodů, protože závodil taťka. Jezdívaly jsme ho s mamkou a ségrou podporovat a takhle jsem se k tomu dostala. Taky to máme hodně v rodině, jezdíval můj děda se strejdou a pak taťka se sestřenkou.

Jak probíhal tvůj první závod?

Můj první závod byl velmi zajímavý. Odehrál se v roce 2017 na Rallye Světlá, to byla nádherná soutěž, jedna z mých nejoblíbenějších pro své nádherné tratě. O svém prvním závodě jsem se dozvěděla až v den přejímek, kdy jsem šla s taťkou a naším kamarádem Jirkou Jechou na přejímky a tam jsem se dozvěděla, že s ním nejede taťka, ale já, a tak to všechno začalo. Byly to nádherné závody a já do závodění hrozně propadla.

Pověz nám něco o své kariéře spolujezdce?

Má kariéra toho ještě tolik nezažila, moc jsem toho nejela. Mám pár startů s Jirkou Jechou ve Fiat Punto a pak pár startů s Jirkou Grimem a Mitsubishi Lancer Evo IX. Nesmím ani vynechat start s mým taťkou a naší Feldou. Měla jsem pak ještě nějaké nabídky, ale ty nakonec nedopadly nebo jsem je nevzala.

Co považuješ za svůj největší úspěch?

Tyjo, těžko takhle říct. Já jsem ráda za každé závody, co se v pořádku dojedou, z toho mám vždycky nejlepší pocit. Dobrý výsledek je jen bonus.

Jezdíš jako spolujezdec, přemýšlela jsi i o tom usednout za volant?

Přemýšlela jsem o tom velmi často, ale nakonec se vždycky radši vidím vedle jako spolujezdec. Mám to tam zkrátka asi radši, když vím, že řidič musí poslouchat mě a ne já jeho ( :D)

Dovršila jsi 18.narozeniny a dostala svoje první auto. Řídíš ráda? Pocity z nového auta?

Z nového auta jsem velmi nadšená, je to taková moje málá (velká) střela. Jedná se o auto VW New Beetle 1.9tdi 88kw a byla to láska na první pohled. Řídím ráda, ale jelikož ještě stále nemám řidičský průkaz, a ještě to tolik neumím, tak mě doprovází jakýsi strach, ale věřím, že přejde a budu i já dobrá #holkazavolantem. Tímto chci ještě poděkovat všem, kteří se na Broučku podíleli, hlavně pak rodině za veškerou podporu.

Máš nějaký jezdecký vzor?

Vzorem pro mě byl vždycky můj taťka, když ještě jezdil, tak byl opravdu velmi dobrý a vždycky jsem chtěla být jako on. V poslední době je pro mě vzorem Jiří Vichta s kterým tvoříme jeden tým. Přijde mi až neskutečné, jak toho malého broučka dokáže prohánět, vždycky radost pohledět.

Setkala jsi se někdy s podceňováním žen za volantem, popřípadě jak se k tomu stavíš?

Jelikož chodím na mužskou školu, tak dost často. Kluci mají často potřebu holky podceňovat, dost jsem kolikrát nechápala, proč mají tu potřebu. Nikdy jsem si to ale nebrala k srdci a věřím, že spousta žen umí také velmi dobře řídit.

Chtěla bys na závěr něco dodat?

Na závěr bych chtěla říct, že jsem ráda, za všechny holky, které se nebojí ukázat klukům, že za volantem taky za něco stojí a nebojí se nějakých chlapských řečí. #holkazavolantem

foto: archiv Míčová

Sdílet článek

spot_img
spot_imgspot_img
spot_img
spot_img

Nejnovější články

Newsletter

Přihlaš se k odběru novinek